A Veresi Pálinkaház elkötelezett a kultúrált italfogyasztás mellett.
Szeszesitalaink fogyasztását 18 éven aluliak számára nem ajánljuk.

Elmúltam 18 éves.

Nem vagyok 18 éves.
Veresegyház, Gödöllői út 2/a
Tel.: 06-20/965-722106-20/375-8010
Veresi Pálinkaház - külső fotó

Pálinka hírek

Ez fájni fog - drágul a gyümölcs és a pálinka is 2017

Augusztus közepén kezdődött és októberig tart a körte betakarítása, a jelenlegi kilátások szerint az idei termés 25 ezer tonna körül várható, amely gyengébb egy átlagos év terméséhez képest is - közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Gyümölcstermelői Főbizottságának elnöke az MTI megkeresésére.

Apáti Ferenc elmondta: Magyarországon mintegy 2400 hektáron, évente - időjárástól függően - 20-40 ezer tonna körte terem.

Az idei alacsony termés oka, hogy a zalai termőtáj áprilisban fagykárokat szenvedett, illetve fagy sújtotta a szabolcsi és borsodi termesztőkörzeteket is. Emellett a nyári csapadékmennyiség sem volt elegendő.

Magyarország három legjelentősebb termőtája Zala, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs megye, a legnagyobb területen termesztett fajta, a körteterület harmada a Bosc kobak, a Vilmos körte pedig a termőterület negyedén terem.

A legkorábban érő magyar körtefajta az "Árpával érő", amely már július elején betakarítható. A főbb fajták - a Clapp kedveltje, a Vilmos, a Conference, a Bosc kobak - augusztus közepétől októberig teremnek. A körte hagyományos tárolókban 1-2 hónapig, korszerű körülmények között pedig február-márciusig tárolható - tette hozzá Apáti Ferenc.

Forrás:http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ez_mindenkinek_fajni_fog_dragul_a_gyumolcs_es_a_palinka_is.649009.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

 

Ez mindenkinek fájni fog - drágul a gyümölcs és a pálinka is 2017
A Veresi Pálinkaház facebook oldala.